III. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő

FELHÍVÁS || JELENTKEZÉS || LETÖLTHETŐ ANYAGOK || ZSŰRI, DÍJAK || VETÉLKEDŐ MENETE

FELHÍVÁS

III. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő

A Kecskeméti Jazz Alapítvány 2018-ban meghirdeti a III. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőt. A vetélkedő három kategóriában zajlik, 7-8. osztályos általános iskolások, középiskolások, illetve egyetemisták részére. Háromfős csapatok jelentkezését várják a szervezők, egyetemistáknál egyéni nevezéseket is elfogadnak.
Műveltségi vetélkedőről van szó, nem zenei tehetségkutatóról, nem kell tehát hangszeren játszani, vagy énekelni, s elsősorban nem szakirányú iskolákból várnak jelentkezőket. A műfaj szeretete fontos, de a jazztörténeti kérdésekben való megfelelő jártasság akár a felkészülés alatt is megszerezhető. 

A vetélkedő anyaga:
A vetélkedő fókuszában az ún. klasszikus (vagy tradicionális) jazz áll, tehát a kezdetektől a swingkorszak végéig, de a bebop és mainstream korszakok nagyjaival kapcsolatban is lesznek feladatok. A felkészüléshez a szervezők részletes segítséget adnak, a szükséges anyagokat a nevezők 2018. május 25-től megtalálják a vetélkedő honlapján: http://jazzfovaros.hu/vetelkedo

A vetélkedő időpontja:
– Elődöntők: 2019. február (regionális versenyek)
– Döntő: 2019. március 30. szombat 10.30, Kecskemét

Zsűri:
A vetélkedő bíráló bizottsága elismert jazz-szakemberekből áll.

Díjak:
A vetélkedő helyezettjei értékes tárgyjutalmakat (könyv- és lemezcsomagok), valamint ingyenes jazzkoncert- és jazzfesztivál-belépőket kapnak.

Nevezési díj: NINCS
A vetélkedőre nevezők ingyenesen vehetnek részt a III. JAZZFŐVÁROS fesztiválon (Kecskemét, 2018. augusztus 3-4.), ahol aug. 4-én, szombaton jazztörténeti előadások is lesznek, kifejezetten a felkészülést segítendő. A döntőre a XXVIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál keretében kerül sor; a döntőbe jutottak a fesztivál koncertjeit ingyenesen látogathatják, nekik szállást is fizetünk, a döntőbe nem jutott nevező csapatok tagjainak korlátozott számban biztosítunk ingyenes ill. kedvezményes belépőjegyet a Bohém Fesztivál koncertjeire.

Kik nevezhetnek?
– A vetélkedőre várunk minden magyar anyanyelvű diákot (határon túliakat is), akik a 2018/19-es tanévben nappali oktatás keretében tanulnak. Az I. kategóriába 7-8. osztályos 3 fős általános iskolás csapatokat várunk, a II. kategóriába 3 fős középiskolás csapatokat. A III. kategóriában nappali tagozatos tanulói jogviszonnyal rendelkező főiskolai, egyetemi hallgatók indulhatnak, akár egyénileg is.
– A 3 fős csapatokba egy póttag is jelölhető. Egy csapatban különböző oktatási intézmények diákjai is lehetnek.

Jelentkezés:
– Jelentkezni a jazzfovaros.hu/vetelkedo honlapon lehet 2018. november 30-ig.


További információ:
Dr. Ittzés Tamás elnök
Kecskeméti Jazz Alapítvány, 6001 Kecskemét, Pf. 652.
Email: verseny@bohemragtime.com
Tel.: +36-20-336-4620 (Mihálka Brigitta asszisztens)JELENTKEZÉS A III. ORSZÁGOS JAZZ MŰVELTSÉGI VETÉLKEDŐRE ITT! (a jelentkezési lap új ablakban nyílik meg)